22-02

AmsterdamKoningsdag.nl: Alles over...

Zoek je meer informatie over Koningsdag of -nacht in Amsterdam? Bezoek dan onze website: amsterdamkoningsdag.nl! Deze site... Lees meer »

Ga voor informatie over Koningsdag 2016 in Amsterdam naar onze nieuwe website:
www.amsterdamkoningsdag.nl

Vrijmarkt

Vrijmarkt Amsterdam Tijdens Koninginnedag is vanaf 6.00 uur tot 20.00 uur in heel Amsterdam plaats voor de vrijmarkt! Je mag dan ook vrijwel overal staan en je spulletjes verkopen. Je vindt op 30 april dan ook door de hele stad kraampjes en kleedjes tegenkomen met daarop de leukste koopjes! De vrijmarkt is een echte aanrader als je in Amsterdam bent! Natuurlijk kan je ook proberen zelf wat te verdienen op de vrijmarkt!

Op deze pagina vind je alle informatie over de vrijmarkt in Amsterdam. Wat mag je wel en niet verkopen, waar mag je staan en nog veel meer! Kortom, alles wat je wilt weten over de vrijmarkt in Amsterdam.


Snel naar: Wat te verkopen - Vondelpark - Kindervrijmarkten - Geen vrijmarkt - Kaart - Gebied reserveren - Vergunningenmarkt

Wat te verkopen

Eigenlijk mag je bijna alles verkopen wat je wilt. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Zo is het voor particulieren niet toegestaan om bederfelijke etenswaren (vlees, vis, zuivel) verkopen of gratis weggeven. Ook mag je alleen fris in blikjes of plastic flesjes verkopen. Glazen flesjes en normale glazen zijn, vanwege de veiligheid, verboden .

Geen alcohol!


Ook is het ten strengste verboden om alcoholische dranken (dus ook geen bier!) te verkopen (of weg te geven) zonder dat je daarvoor een vergunning en/of vrijstelling hebt. Tegen het verkopen van drank wordt tijdens koninginnedag streng gecontroleerd. Mocht de politie zien dat je drank verkoopt, dan wordt de drank zonder pardon in beslag genomen.

Meer informatie hierover vind je ook bij de spelregels.

Vondelpark

De bekendste en leukste vrijmarkt is natuurlijk diie in het Vondelpark. Tijdens Koninginnedag staat het hele park vol met allemaal kinderen die wat extra zakgeld willen verdienen. Om te zorgen dat de kinderen alle ruimte krijgen is het hele Vondelpark gereserveerd voor de kinderen. Er mogen alleen activiteiten plaatsvinden die worden gehouden door kinderen (tot 16 jaar). In het hele park worden (beroeps)handelaren geweerd.

In het Vondelpark en direct aanliggende voor het publiek toegankelijke percelen mag geen versterkte muziek worden gemaakt, noch mogen er bouwsels zoals podia en tenten worden geplaatst en mogen er geen staaldraden, touwen, kettingen e.d. aan gemeente-eigendommen (ook niet aan bomen of takken) worden bevestigd. Ook is bakken en braden in het park niet toegestaan. Tussen de Van Baerlestraat en de Stadhouderskade is geen vrijmarkt toegestaan.

Opening Vondelpark


Op 29 april wordt het park om 20.00 uur afgesloten. Op 30 april om 09.00 uur gaan alle ingangen van het Vondelpark weer open. Het is niet mogelijk om vooraf al een plaatsje te reserveren in het Vondelpark.

Kindervrijmarkten

Oorspronkelijk is de vrijmarkt bedoeld voor kinderen om wat zakgeld bij te verdienen. Hierom worden op diverse locaties speciale kindervrijmarkten gehouden. Het Vondelpark is wel de bekendste, maar zeker niet de enige locatie die wordt vrijgehouden voor kinderen. De volgende locaties zijn ook speciaal gereserveerd voor kinderen:


Noord

Oost

Zuid

Zuidoost

Nieuw-West

Centrum

Geen vrijmarkt

In principe mag je overal je spulletjes verkopen. Om echter voor een veilige doorstroom van bezoekers te zorgen of om er voor te zorgen dat de nood- en hulpdiensten zo min mogelijk worden gehinderd in de uitvoering van hun werk, mag op sommige plekken geen vrijmarkt worden gehouden. Op de volgende plaatsen is géén vrijmarkt toegestaan:


Amsterdam - Centrum

Stadsdelen Zuid en West:

Omgeving Koningsvaart:

Wel vrijmarkt, maar geen ambulante handel:

Verder moet bij het uitstallen van spullen rijbaan, trambaan, nooduitgangen, brandkranen en de toegangen tot woningen en winkels worden vrijgehouden. Voor winkels mag gewoon vrijmarkt worden gehouden, mits de ingang naar de winkel niet wordt geblokkeerd.

Kaart

Alle maatregelen worden samengevat op deze handige kaart. Hierop staan alle gebieden aangegeven waar vrijmarkt niet is toegestaan en waar de kindervrijmarkten worden gehouden.

Gebied reserveren?

Ga je een gebied afbakenen om het alvast te reserveren? Dan mag je hiervoor geen verf of plakband dat lijmresten achterlaat gebruiken. Gebruik krijt of plakband dat geen lijmresten achterlaat. Dan is het woord 'bezet' na afloop weer makkelijk te verwijderen.

Als je een gebied reserveert kan het echter zijn dat iemand anders toch op je plek gaat staan. Zorg dat je op tijd bent, dan is de kans dat iemand je plek inpikt al een stuk kleiner. Probeer als het toch gebeurt om er rustig met elkaar uit te komen, bedenk dat Koninginnedag voor iedereen leuk moet blijven.

Let er wel op dat stadsdelen hun eigen regels mogen opstellen voor het afbakenen van een mooie verkoopplaats. Zo is het in stadsdeel Amsterdam Zuid helemaal niet toegestaan om een gebied af te bakenen, dus ook niet in het Vondelpark. Baken je toch een stukje af, dan is het de volgende dag (waarschijnlijk) netjes opgeruimd door de gemeente.

Vergunningenmarkt Damrak en Rokin

In verband met de troonswisseling is er dit jaar geen vergunningenmarkt op het Damrak en het Rokin.


Spullen niet verkocht?

Plaats gratis je spullen op MarktPlaza.nl.
MarktPlaza.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste Koninginnedag nieuws.

Meer informatie


Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van deze website, of op OK te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op KoninginnedagAmsterdam.nl.

Meer info