22-02

AmsterdamKoningsdag.nl: Alles over...

Zoek je meer informatie over Koningsdag of -nacht in Amsterdam? Bezoek dan onze website: amsterdamkoningsdag.nl! Deze site... Lees meer »

Ga voor informatie over Koningsdag 2016 in Amsterdam naar onze nieuwe website:
www.amsterdamkoningsdag.nl

Het Koninginnedag weerbericht

Het weer speelt natuurlijk een belangrijke rol tijdens de grote feesten met Koninginnedag, niet alleen in Amsterdam, maar in heel Nederland. Zie hieronder of het gezellig feesten wordt met een zonnetje of wordt het toch rondlopen met een paraplu?

Vandaag: Zomerse week

De vooruitzichten voor het komende Hemelvaartsweekend zien er zeer gunstig uit. Een hogedrukgebied, dat nu nog ten westen van Frankrijk ligt beweegt langzaam noordwaarts om aan het einde van de week boven het noorden van Duitsland aan te komen. Dit levert tropische condities op tijdens het Hemelvaartweekend. Echt strandweer!Vanavond wisselen zon en wolken elkaar af en is het nog lang aangenaam buiten. Pas al de zon onder is koelt het sneller af, maar het wordt vannacht niet kouder dan een graad of 13.

Morgen en woensdag leveren zwakke storingen net wat meer wolken op, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind zoekt even de noordwesthoek op waardoor de temperaturen wat lager uitpakken. Vooral dinsdag voelt het ook wat kouder aan doordat het stevig doorwaait, kracht 3 tot 5. Aan zee is het in de middag een graad of 18, landinwaarts wordt lokaal nog 25 graden gehaald. Woensdag doet de wind het met dezelfde temperaturen rustiger aan.

Hemelvaartsdag begint voor de dauwtrappers zonnig en fris met 11 graden. In de loop van de dag verschijnen er vooral landinwaarts stapelwolken. Het blijft droog met ’s middags op veel plaatsen 20 tot 25 graden. Alleen vlak bij zee is het ietsje minder warm, maar wel met volop zon.

Vrijdag en in het het weekend waait er een oostelijke wind waarmee droge en warme lucht wordt aangevoerd. Tot en met zondag schijnt de zon dan ook onafgebroken. Met een aflandige wind wordt het op de stranden zomers warm, rond 25 graden. Landinwaarts kan het kwik zelfs stijgen naar tropische waarden rond 30 graden.

Meerdaagse weersverwachting

Dinsdag 23 mei 2017 tot zaterdag 27 mei 2017
Perioden met zon en vrij warm. Vanaf vrijdag waarschijnlijk enkele zonnige en (zeer) warme dagen.


Zondag 28 mei 2017 tot donderdag 1 juni 2017
Ongeveer 60% kans op het aanhouden van het droge en warme weertype. Ongeveer 40% kans op overgang naar een weertype met af en toe een bui en temperaturen op of iets boven het langjarig gemiddelde.

  diwodovrza
 Het weerHet weerHet weerHet weerHet weer
Zonneschijn (%)50-6499100
Neerslagkans (%)-----
Neerslaghoeveelheid (mm)-----
Minimumtemperatuur (°C)129111212
Middagtemperatuur (°C)2221212425
WindrichtingZNWNNOZO
Windkracht (bft)33333


Buienradar Amsterdam


Het weer in Amsterdam


Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door BuienRadar.nl en WeerOnline.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste Koninginnedag nieuws.

Meer informatie


Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van deze website, of op OK te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op KoninginnedagAmsterdam.nl.

Meer info