22-02

AmsterdamKoningsdag.nl: Alles over...

Zoek je meer informatie over Koningsdag of -nacht in Amsterdam? Bezoek dan onze website: amsterdamkoningsdag.nl! Deze site... Lees meer »

Ga voor informatie over Koningsdag 2016 in Amsterdam naar onze nieuwe website:
www.amsterdamkoningsdag.nl

Het Koninginnedag weerbericht

Het weer speelt natuurlijk een belangrijke rol tijdens de grote feesten met Koninginnedag, niet alleen in Amsterdam, maar in heel Nederland. Zie hieronder of het gezellig feesten wordt met een zonnetje of wordt het toch rondlopen met een paraplu?

Vandaag: Storm en kletsnat!

Vandaag en morgen is het ronduit herfstachtig en kletsnat. Het komt allemaal door een diepe depressie die zich morgen via Engeland naar de Noordzee zal verplaatsen en dan zal zorgen voor STORM! De bijbehorende actieve storing zal voor flinke neerslaghoeveelheden gaan zorgen over een strook in het midden van het land. Vanochtend is het bewolkt en regenachtig. Het was vanochtend erg zacht met in het zuiden en zuidoosten temperaturen van 10 à 11 graden. Eind van de ochtend zal in de temperatuur weinig zijn veranderd; ook dan is het 8 graden op de Wadden en 11 graden in het zuiden en zuidoosten. Er staat een vrij krachtige en in de kustprovincies krachtige zuidwestenwind, kracht 5 of 6. Langs de kust staat een krachtig of harde zuidwestenwind, kracht 6 of 7.

Vanmiddag is het bewolkt en wordt het in het noorden droog. Mogelijk dat daar een opklaring voorkomt. In de loop van de middag gaat het in het midden en zuiden steeds harder regenen. De temperatuur ligt tussen 8 graden op de Wadden en 11 graden in het zuiden en zuidoosten van het land. Er staat nog altijd een stevige westenwind die pas eind van de middag tijdelijk in kracht zal gaan afnemen.

Vanavond en vannacht is het bewolkt en valt er nog altijd regen, over een strook in het midden van het land worden tientallen mm aan regen verwacht. De regen trekt daarbij na middernacht ook weer naar het noorden van het land. In de temperatuur komt nauwelijks verandering, die varieert van 6 graden in het noorden tot een boterzachte 10 graden in het zuiden. Er staat een matig tot vrij krachtige en aan zee krachtig tot harde zuidwestenwind.

Morgen is het bewolkt en wordt het erg onstuimig met flinke perioden met regen. In de loop van de middag trekt de regen naar het oosten weg en wordt het droger. Later gaat het in het noorden opnieuw regenen. In de middag wordt het van noord naar zuid 7 tot 10 graden. De zuidwestenwind neemt in de tweede helft van de middag en in de avond langs de kust toe tot een (zware) storm, windkracht 9 of 10. Ook boven land wordt het onstuimig en wordt de zuidwestenwind krachtig of hard, windkracht 6 of 7 en in de kustprovincies stormachtig, windkracht 8. Er bestaat kans op zware windstoten tussen 75 en 100 km/u. Langs de westkust bestaat er zelfs kans op zeer zware windstoten tussen 100 en 130 km/u. Kortom alle hens aan dek!De dagen erna wordt het zaterdag wisselend bewolkt en in een noordwestelijke stroming valt er een enkele regen,- of hagelbui. In de middag wordt het 6 of 7 graden en dat is dan eindelijk weer een meer normale temperatuur voor de tijd van het jaar. Er staat aan zee nog een krachtige noordwestenwind. Zaterdag is het bewolkt en regenachtig. De temperatuur zal bij een zuidwestenwind weer omhoog gaan en bereikt 's middags 7 tot 9 graden. Zondag profiteren we vanuit het westen van een rug van hogedruk en wordt het vanuit het westen droog en zal de zon in de middag ook nog even tevoorschijn komen. De temperatuur loopt op naar een zachte 10 tot 12 graden.

Meerdaagse weersverwachting

Donderdag 23 februari 2017 tot maandag 27 februari 2017
Wisselvallig. Temperaturen normaal of boven normaal. In de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend kans op lichte vorst.


Dinsdag 28 februari 2017 tot zaterdag 4 maart 2017
Afnemende neerslagkansen en waarschijnlijk temperaturen boven normaal.

  dovrzazoma
 Het weerHet weerHet weerHet weerHet weer
Zonneschijn (%)00000
Neerslagkans (%)9929842248
Neerslaghoeveelheid (mm)14.3 - 140.310.9 - 1008.4 - 8
Minimumtemperatuur (°C)53688
Middagtemperatuur (°C)106111011
WindrichtingZWWZWZWZW
Windkracht (bft)64533


Buienradar Amsterdam


Het weer in Amsterdam


Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door BuienRadar.nl en WeerOnline.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste Koninginnedag nieuws.

Meer informatie


Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van deze website, of op OK te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op KoninginnedagAmsterdam.nl.

Meer info