22-02

AmsterdamKoningsdag.nl: Alles over...

Zoek je meer informatie over Koningsdag of -nacht in Amsterdam? Bezoek dan onze website: amsterdamkoningsdag.nl! Deze site... Lees meer »

Ga voor informatie over Koningsdag 2016 in Amsterdam naar onze nieuwe website:
www.amsterdamkoningsdag.nl

Het Koninginnedag weerbericht

Het weer speelt natuurlijk een belangrijke rol tijdens de grote feesten met Koninginnedag, niet alleen in Amsterdam, maar in heel Nederland. Zie hieronder of het gezellig feesten wordt met een zonnetje of wordt het toch rondlopen met een paraplu?

Vandaag: Wisselvallig weekend

Een gebied met veel bewolking en lichte (mot-)regen trekt vandaag heel langzaam over ons land. In het zuidoosten is het nog lang tijd droog. Op zondag vallen enkele lichte buien, maar heel af en toe laat de zon zich ook zien! Vanmiddag blijft het bewolkt met plaatselijk wat (mot)regen. De middagtemperaturen komen uit op 19 of 20 graden. In het zuiden van Limburg kan het nog 22 graden worden. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vanavond en vannacht druppelt het door, met name in het noorden. Op de meeste plaatsen is het bewolkt, maar vanuit het noordwesten klaart het her en der op. Het koelt af naar een graad of 16. De wind komt uit het westen tot zuidwesten en is matig boven land en vrij krachtig tot krachtig aan de kust en op het IJsselmeer.

Zondag zijn er nog steeds veel wolken en kan er plaatselijk wat regen of een buitje vallen. Af en toe komt de zon even tevoorschijn. De maxima liggen tussen 18 graden in het noorden en nog 23 graden lokaal in het zuiden. De wind is westelijk en matig, aan zee nog altijd vrij krachtig en soms ook krachtig.

De dagen daarna loopt de temperatuur de eerste helft van de week weer wat op en is er meer ruimte voor de zon. Met name op dinsdag en woensdag kan het circa 23 graden worden. Vanaf dinsdag nemen de buienkansen echter wel sterk toe. Plaatselijk valt er halverwege de week meer dan 10 mm en later in de week zakt de temperatuur enkele graden.

Meerdaagse weersverwachting

Zondag 25 juni 2017 tot donderdag 29 juni 2017
Af en toe zon en geleidelijk steeds groter wordende kans op regen of buien. Middagtemperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar, ongeveer 20°C. rond het midden van de week mogelijk warmer.


Vrijdag 30 juni 2017 tot dinsdag 4 juli 2017
Grote kans (ca. 80%) op het aanhouden van het wisselvallig weertype met af en toe regen. De maximumtemperaturen liggen net iets onder de langjarig gemiddelde waarden.

  zomadiwodo
 Het weerHet weerHet weerHet weerHet weer
Zonneschijn (%)6331048-
Neerslagkans (%)3917587252
Neerslaghoeveelheid (mm)2 - 2-4.7 - 410.9 - 102.7 - 2
Minimumtemperatuur (°C)1611141714
Middagtemperatuur (°C)2022272318
WindrichtingWWZZWNW
Windkracht (bft)43353


Buienradar Amsterdam


Het weer in Amsterdam


Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door BuienRadar.nl en WeerOnline.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste Koninginnedag nieuws.

Meer informatie


Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van deze website, of op OK te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op KoninginnedagAmsterdam.nl.

Meer info