22-02

AmsterdamKoningsdag.nl: Alles over...

Zoek je meer informatie over Koningsdag of -nacht in Amsterdam? Bezoek dan onze website: amsterdamkoningsdag.nl! Deze site... Lees meer »

Ga voor informatie over Koningsdag 2016 in Amsterdam naar onze nieuwe website:
www.amsterdamkoningsdag.nl

Het Koninginnedag weerbericht

Het weer speelt natuurlijk een belangrijke rol tijdens de grote feesten met Koninginnedag, niet alleen in Amsterdam, maar in heel Nederland. Zie hieronder of het gezellig feesten wordt met een zonnetje of wordt het toch rondlopen met een paraplu?

Vandaag: Zomers weekje

Na een paar frisse dagen voor augustus gaat de temperatuur verder omhoog en bereikt morgen op veel plaatsen waarden rond de zomerse 25 graden. Dit levert ons de eerste landelijke zomerse dag op sinds 19 juli!. De rest van de week blijft het aangenaam zomerweer met slechts een kleine kans op een bui.

Vanochtend zijn er plaatselijk nog vrij veel wolkenvelden, maar de zon breekt in de loop van de dag steeds vaker door. Vanmiddag blijft het droog en met weinig wind uit een oostelijke richting wordt het een graad of 19 op de Wadden tot plaatselijk 25 graden in het zuiden van het land.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen afgewisseld door wolkenvelden en ook dan blijft het zo goed als droog. Bij rustige condities daalt de temperatuur naar 8 graden in het noordoosten en 15 graden in het zuiden van het land.

Morgen wordt het in vrijwel het hele land zomers warm met van noord naar zuid 23 tot 28 graden. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind. Het is zonnig, maar in de loop van de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe met aan het einde van de dag kans op een spat regen.

De dagen erna houdt het zomerse weer aan. Donderdag en vrijdag wordt het met een aantrekkende zuidwestenwind maximaal 20 tot 24 graden. Het blijft vrijwel droog met een mix van zon en wolkenvelden. In het weekend wordt het weer een paar graden warmer, maar neemt de kans op een regen- of onweersbui wel toe.

Meerdaagse weersverwachting

Woensdag 23 augustus 2017 tot zondag 27 augustus 2017
Donderdag en vrijdag kleine kans op regen en maxima tussen 20 en 25°C. Vanaf zaterdag kans op een enkele (onweers)bui en maxima rond 25°C of hoger.


Maandag 28 augustus 2017 tot vrijdag 1 september 2017
Licht wisselvallig zomerweer met af en toe een bui of regen. Maximumtemperaturen komen enkele graden boven normaal uit en tegen het einde van volgende week komen de maxima rond normaal uit.

  wodovrzazo
 Het weerHet weerHet weerHet weerHet weer
Zonneschijn (%)4020303030
Neerslagkans (%)3040303030
Neerslaghoeveelheid (mm)0 - 10 - 100 - 10 - 2
Minimumtemperatuur (°C)1315131213
Middagtemperatuur (°C)2620202121
WindrichtingZOWZWNWNO
Windkracht (bft)34323


Buienradar Amsterdam


Het weer in Amsterdam


Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door BuienRadar.nl en WeerOnline.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste Koninginnedag nieuws.

Meer informatie


Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van deze website, of op OK te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op KoninginnedagAmsterdam.nl.

Meer info