Ga voor informatie over Koningsdag 2016 in Amsterdam naar onze nieuwe website:
www.amsterdamkoningsdag.nl

Koninginnedag Amsterdam 2013

Op 30 april 2013 was het dan zover. De laatste koninginnedag én de inhuldiging van onze nieuwe Koning, Willem-Alexander. Het was een schitterende dag, met veel ceremonieel, mooie woorden en een geweldig nieuwe Koning! Ook de feesten, de vrijmarkt en al wat meer was erg geslaagd. Amsterdam heeft zich wederom van haar beste kant laten zien. Koninginnedag 2013 gaat daadwerkelijk de geschiedenisboeken in! Om daar deel van uit te mogen maken was heel bijzonder. Wij kijken dan ook terug op een geweldige dag! Voor 2013 is het nu helaas over, maar wij verheugen ons nu al op de eerste Koningsdag!

Net als het feest veranderen wij volgend jaar ook van naam, wij gaan door het leven als AmsterdamKoningsdag.nl! Wil jij als eerste op de hoogte zijn zodra wij voor volgend jaar weer beginnen? Volg ons dan op Twitter. Koningsdag 2014: Wij zijn er gewoon weer bij! Jij ook?


Foto's Koninginnedag Amsterdam 2013

Koninginnedag 2013 zit er op, maar gelukkig hebben wij de foto's nog! Van diverse feesten, zoals Heineking Festival, The Royal Nel Session en natuurlijk van het Museumplein en het schitterende Koningsbal, hebben wij foto's gemaakt. Deze kan je bekijken om nog even na te genieten of natuurlijk om te zien wat je hebt gemist!

Heb je zelf ook nog foto's gemaakt tijdens Koninginnenacht of -dag? Dan kan je ze via KoninginnedagAmsterdam.nl ook met iedereen delen. Stuur je foto's op en dan zetten wij deze ook op de site.
Voor in het archief

Natuurlijk vond je alles wat je moest en wilde weten voor Koninginnedag in Amsterdam terug op deze site. Voorlopig laten wij alles nog even staan. Zo kun je nog nalezen hoe de inhuldiging van Koning Willem-Alexander ging, kijken welke feesten er waren en wat je allemaal hebt gemist. Je kunt voorlopige dus nog alles blijven nalezen over de historische Koninginnedag 2013. Zodra het tijd is voor Koningsdag 2014 zal alles naar het archief verhuizen.

2014: Koningsdag Amsterdam

Vanaf 2014 vieren wij geen Koninginnedag meer, maar Koningsdag! Ook verandert de datum van het feest. Koningsdag zal namelijk worden gevierd op 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Alleen 2014 is trouwens wel een uitzondering. Aangezien 27 april volgend jaar op een zondag valt, wordt Koningsdag gewoon een dag verplaatst. Koningsdag 2014 vieren we dus op 26 april! Zet het dus in je agenda: andere naam, andere datum, hetzelfde feest!