22-02

AmsterdamKoningsdag.nl: Alles over...

Zoek je meer informatie over Koningsdag of -nacht in Amsterdam? Bezoek dan onze website: amsterdamkoningsdag.nl! Deze site... Lees meer »

Ga voor informatie over Koningsdag 2016 in Amsterdam naar onze nieuwe website:
www.amsterdamkoningsdag.nl

Inhuldiging Willem-Alexander

Wanneer
Koninginnedag van 10:00 t/m 15:00 uur
Waar
De Dam
Website
www.koninginnedagamsterd...
Gebied
Overige locaties
Locatie Inhuldiging Willem-Alexander

Op 28 januari 2013 heeft Koningin Beatrix bekend gemaakt afstand te doen van de troon, om plaats te maken voor haar zoon, kroonprins Willem-Alexander. Willem-Alexander zal op 30 april 2013, tijdens Koninginnedag, in Amsterdam worden gehuldigd als Koning. De plechtigheden omtrent de troonswisseling en de inhuldiging van Willem-Alexander zullen plaatsvinden op De Dam en in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. De officiële plechtigheden zullen starten om 10.00 uur en tot 15.30 uur duren.

De plechtigheden zijn te volgen via radio, TV en via de grote beeldschermen op het Museumplein (voor dat moment Oranjeplein geheten). Ook kan de toespraak van Beatrix en Willem-Alexander, gehouden vanaf het balkon van Paleis op De Dam, live worden bijgewoond op De Dam. Houdt er wel rekening mee dat het op De Dam erg druk zal worden, zodat de kans bestaat dat er onvoldoende plaats is en je er niet meer bij kan.

Vanaf 19.45uur zullen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een rondvaart maken op het IJ, de zogeheten Koningsvaart. Vanaf diverse locaties op de wal kan je het nieuwe koningspaar zien.

Meer informatie over de inhuldiging


Op onze pagina over de inhuldiging vind je alle informatie over de inhuldiging van Willem-Alexander, zoals een overzicht van de plechtigheden, het tijdschema en de route van de rondvaart.

Foto's

Koninginnedag 2013 zit er helaas weer op maar gelukkig hebben wij de foto's nog.
Bekijk hier al onze foto's.

Reacties van bezoekers

  • helle leuke inhuldiging want je ziet helle mooie dingen.

    Chantal hillegaart 1 mei 12:48
  • hoi

    hoi 29 april 13:55

Evenementen

Locaties

Foto's 2013

FotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFoto

Andere / eerdere edities


Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van deze website, of op OK te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op KoninginnedagAmsterdam.nl.

Meer info