22-02

AmsterdamKoningsdag.nl: Alles over...

Zoek je meer informatie over Koningsdag of -nacht in Amsterdam? Bezoek dan onze website: amsterdamkoningsdag.nl! Deze site... Lees meer »

Ga voor informatie over Koningsdag 2016 in Amsterdam naar onze nieuwe website:
www.amsterdamkoningsdag.nl

Koningsbal Museumplein

Wanneer
Koninginnedag van 21:15 t/m 23:00 uur
Waar
Museumplein
Website
www.koninginnedagamsterd...
Gebied
Museumplein
Locatie Koningsbal Museumplein

Het Museumplein wordt op 30 april omgetoverd tot Oranjeplein. Het plein wordt ingericht voor een breed publiek en gezinnen. In de ochtenduren is er een kinderprogramma, 's middags diverse optredens en 's avonds vanaf 21.30 uur is het Museumplein het toneel voor het Koningsbal.  

Uiteraard kan je op het Museumplein via grote schermen overdag live de inhuldiging volgen en ’s avonds de Koningsvaart volgen. kijk hier voor het ochtend- en middagprogramma.

Foto's

Tijdens het Koningsbal hebben wij veel foto's gemaakt. Bekijk ze hier! Ook overdag hebben wij de nodige foto's gemaakt op het Museumplein. Op zoek naar meer foto's? Je vindt alle foto's terug via onze foto-pagina!

Panorama Museumplein - Koningsbal 1

Tijdens de activiteiten op het Museumplein hebben wij ook meerdere panorama foto's gemaakt, overdag en tijdens het Koningsbal! Bekijk hier al onze panorama's.

Koningsbal

Het Koningsbal is een muzikaal spektakel onder leiding van André Rieu, waarbij hij onder meer zijn speciaal voor deze gelegenheid gemaakte Koningswals ten gehore zal brengen. Het voltallige orkest van André Rieu, aangevuld met tientallen gasten, zal geliefde en tijdloze melodieën spelen in een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld programma.

Tevens zullen André van Duin en Martijn Fischer (bekend van zijn rol als André Hazes in de musical Hij Gelooft In Mij) samen met Rieu als De Drie André s voor bijzondere momenten zorgen.

Tickets zitplaatsen


Voor het optreden van André Rieu wordt een tribune ingericht met 3.000 zitplaatsen om een beperkt aantal bezoekers extra comfort aan te kunnen bieden. Kaarten hiervoor zijn uitverkocht. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar Stichting Jongerencultuurfonds Amsterdam. Het Koningsbal is gratis toegankelijk voor staand publiek. Er is ruimte voor 50.000 tot 70.000 mensen.

Let op: Indien het te druk  wordt kan het zijn dat het Museumplein (tijdelijk) wordt afgesloten voor nieuwe bezoekers.

Overige informatie

Vervoer: Reis via station Amsterdam-Zuid!


Wil je tijdens Koninginnedag naar het Museumplein komen? Reis dan via NS Station Zuid. Als je vervolgens de paarse looproute volgt, dan ben je het snelst op het Museumplein. Bovendien vermijd je dan de drukte op het Centraal Station. Meer informatie over het vervoer van en naar Amsterdam met Koninginnedag vind je op onze vervoerspagina.

Koningsbal of Koningsvaart?


De gemeente Amsterdam adviseert mensen om vóór de avond een keuze te maken tussen de Koningsvaart op het IJ en het Koningsbal op het Museumplein. Het zal zo druk zijn in de stad dat het praktisch niet mogelijk is om beide evenementen te bezoeken. De Koningsvaart zal op het Museumplein te zien zijn via grote tv-schermen.

Meer informatie over de inhuldiging


Op onze pagina over de inhuldiging vind je alle informatie over de inhuldiging van Willem-Alexander, zoals een overzicht van de plechtigheden, het tijdschema en de route van de rondvaart.

Programma / line-up

 • André Rieu (met orkest)
   
   
 • André van Duin
   
   
 • Martijn Fischer (als André Hazes)
   
   

Foto's

Koninginnedag 2013 zit er helaas weer op maar gelukkig hebben wij de foto's nog.
Bekijk hier al onze foto's.

Reacties van bezoekers

 • De sfeer op het Oranjeplein was geweldig, maar ik kan het niet nalaten om een aantal min-punten op te noemen die wat mij betreft echt beter moeten. Zo was er geruime tijd wel geluid van Nederland 1 te horen , maar de beelden daarbij ontbraken. Een grote flater was Andre van Duin met zijn lied Willempie, een carnavalskraker uit de jaren 70 van hem, die om dringende redenen werd geboycot omdat het hier ging om de verstandelijk gehandicapte Willem. Dan ga je toch zo'n lied (met dat smetje) niet voor de nieuwe Koning zingen? En als je het dan toch persé wil, vraag het dan aan een goede zanger, want de mooie stem van André van Duin is helaas niet meer. Wat denkt u van de volgende liedjes die ten hore werden gebracht? Slaap kindje, slaap! De fabeltjeskrant en dan houdt u vast: Sinterklaas kapoentje! Piet Heyn vind ik op het randje, maar voor Eviva Espanja had een mooi lied over Nederland toch beter gestaan? Aan het eind komen er wel meer dan twee honderd doedelzakken het podium op, maar het blijft bij de intro. Als zij eenmaal op hun plaats staan hoeven zij niets meer te doen! Raar toch? De lampjes waren van zeer slechte kwaliteit want de helft deed het niet. En als laatste: Andre Rieu heeft Burgemeester van der Laan tot drie(!) keer toe in een negatief daglicht weten te stellen, omdat hij al een half uur voor het einde van het programma zei dat van der Laan er voor gezorgd heeft dat het feest om 23.00 moet ophouden. Dat was toch gewoon zo afgesproken? Wat een onzin om die man die zo ontiegelijk veel werk heeft verzet zo negatief te bejegenen. Een groot applaus voor onze Burgemeester had hier veel beter op zijn plaats geweest. Maar goed, de wals- en wiegeliederen hebben de zaak gered en: De sfeer was geweldig! (Eerlijk waar)

  Jim van Velzen 1 mei 18:47

Evenementen

Locaties

Foto's 2013

FotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFoto

Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van deze website, of op OK te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op KoninginnedagAmsterdam.nl.

Meer info